lauantai 27. maaliskuuta 2010

Flashforward

Nyt on taas edetty ja on sitä mietitty tuleekohan agilitystä ikinä mitään. Oltiin tiistaina treeneissä ja Pahkis kävi melko kierroksilla. Tuli ohjauksesta läpi ja teki ihan omia ratkaisuja. Rimat oli vähän paikallaan, mutta eipä niitä paljon kunnioitettu. Läpi vaan ja kolmosta silmään. Ei niin sitten minkäänlaista hallintaa. Flashfoward. Pikkuisen mietitytti tuon treenin jälkeen, että mitähän kisoissa sitten tulevaisuudessa. Saadaanko joka rima alas takuun kera ja rata suoritettua 'ihan pikkuisen väärin' täysiä kaahottamalla.

No torstaina oltiin jotenkin toivuttu ja lyöttäydyttiin Lauran treeniryhmän aikana harjoittelemaan rauhoittumista ja hallintaa. Pahkis halliin kontrollissa. Pahkis suoraan radan viereen tauolle kontrollissa. Koiria treenasi vieressä haukkuen ja meuhkaten. Siitä otin Pahkiksen töihin. Tehtiin pikkuisen tottista ja hyvin oli pysyi esteiden keskellä kontrollissa. Vähän katseli, mutta ei ongelmaa. Pahkis taas radan viereen tauolle. Siinä hetki ja taas hommiin. Tuota pari kertaa, jotta pääsisi ideasta kiinni: tauolla ollaan tauolla radan vieressä. Ei kekkuilla tai hötkyillä. Ollaan rennosti kunnes lähdetään töihin. Kun Lauran ryhmän treenit loppui, otin loppuun vielä hiukan flatwörkkiä ja siitä lähetystä hypylle ja toinen treeni pienellä hyppy, hyppy putki ympyrällä. Alkuun oli lähdössä kontrollista hypyille, mutta sitten pääsi jyvästä paremmin kiinni ja teki hallitusti töitä ja oli minun kontrollissa eikä jonkun oman pienen agilityfanaattisenaivosolun kontrollissa. Tuosta treenistä jäi paljon parempi mieli.

Tokossa ollaan treenattu peruuttamista ja tiku ja taku liikettä naksulla. Tiku on pyörähdys myötäpäivään ja taku vastapäivään. Peruutus on peruutus. Hyvin poika sisäisti noita ja yhdistää käskyäkin hyvin. Noutoa ollaan myös tehty nyt naksulla. Ideana siis se, ettei Pahkis hyppää kapulaan tassuilla vaan ottaa sen siististi suulla. Eilen kokeiltiin ilman naksua maneesissa ja siis korkeammassa vireessä. Sieltähän se sukellus alkaa tulla - ei isona, mutta se liike on siellä olemassa joten töitä täytyy vielä tehdä. Leea ehdotti josko Pahkiksen opettaisi kiertämään kapulalle, jolloin tuo sukellus jää pois. Pahkis kun kuitenkin menisi kapulalle halukkaasti ja nopeasti. Kuulostaa hyvältä, mutta täytyy hiukan miettiä mitä sen kanssa teen. Ehkä kokeilen vielä niin, että naksulla otan hiukan korkeammassa vireessä, jotta hiffaa idean siinä ja sitten koikeilen uudestaan ja katson mitä teen. Haluaisin, että nouto olisi halukas mennessä ja tulessa. Kapula kopsahtaa suuhun ja Pahkis kääntyisi saman tien takaisin ilman mitään ylimääräisiä. Eli niin, että koiran kulkema matka olisi mahdollisimman lyhyt.

Ollaan tehty myös luokse tulon loppuasentoa, jotta voidaan alkaa kasata noudon luovutusta. Nyt viikonlopun aikana pitäisi tuohon yhdistää käsky ja tehdä erottelu sivulle tulosta. Jos hyvin käy niin voisi aloittaa pitoharjoittelua. Sain itseasiassa ajatuksen josko opettaisi kaikki neljä positiota ja niistä siirtymiset: edessä, oikealla ja vasemmalla, sekä takana. Katsotaan. Pysähtymistä ollaan myös tehty lumikokkareilla. Niitä on hyvä käyttää kun toistaiseksi löytyy yllin kyllin ja ne häviävät nopeasti suusta ja niitä saa lenkillä yllättävästi heiteltyä ja lenkillä Pahkis on sopivan matkan päässä.

Mutta näin täällä nyt. Plus asteinen viikonloppu tulossa metsälenkkien ja treenien kera. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti