tiistai 19. lokakuuta 2010

Tsekin ja Kroatin kohtaamisia

Sunnuntaina oltiin Tsekkitukka Pahkiksen kanssa pikalähdöllä Kroaatti Zelcon koulutuksessa. Kiitoksia Misalle äkkilähdöstä. Rimoja lenteli, itse olin välillä kahvilla, mutta oli siellä varmaan välillä metrin verran mallikastakin menoa. Reilut kolme tuntia treeniä - pienissä pätkissä ja kunnon tauoilla tietenkin, mutta tuli siinä tehtyä ja sai taas monta mielenkiintoista ajatusta.

Laura lähti vielä illemmalla koirien kanssa parin tunnin metsälenkille ja Pahkis oli ensi kertaa väsyneen näköinen. Siis ihan oikeasti. Hieroin sitä lattialla ja se nukahti todella sikeään uneen. Se ei yleensä iltaisin niin nollat taulussa olohuoneen lattialla nuku. Eli oli siis kerrankin saatu pojasta mehut pois.

Pakkohan oli sitten kotona vähän tänään kokeilla. Otin rohkeasti naksun mukaan ja kahdelle pihahypylle. Tein aina välissä lähtötreeniä. Tein sitä nyt niin, että välillä lähdin juoksemaan ja ohjaamaan ja vasta sitten vapautus. Eli huomattavasti kovempaa häiriötä kuin aiemmin. Näytti toimivan. Toisaalta miksei, kun toimii se sama tottiksen kontaktissakin. Ohjaajan tyhmä pää niin kärsii koko koira.

Toisaalta tehtiin myös rimatreeniä naksulla. Yhtä hyppyä ja kahta hyppyä normaalista kovemmalla häiriöllä, tiukoilla käännöksillä ja naksu sekä palkka. Jos pudottaa niin toiminta loppuu.

Näytti pihalla ihan toimivalta. Huomenna päästäänkin sinne 'hornankattilaan' testaamaan, eli Riman halliin. Saas nähdä kuinka käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti