sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Lämpenee lämpenee

Lämpenee lämpenee. Säät ja kisastartti. Aamulla tajusin taas, että ekat kisat alkaa jo olla melkoisen lähellä. Kuusi viikkoa. Samoin tein aloin miettiä, että mitä meiltä puuttuu ja mitä pitäisi sinne treenata. Juttuja on paljon ja monta, mutta mitkä olisivat ne oleellisimmat. Kepit on viime aikoina ollut se heikoin lenkki ja nyt ollaankin sitten keskitytty niihin. Ongelmana on ollut se, että Pahkis jää viimeiseen keppiväliin arpomaan tai ei sitten suorita aivan loppuun asti. Sisäänmenossa on myös ollut vielä treenailun varaa. Yhdessä nämä ovat mielestäni tehneet Pahkikselle koko keppisetin hiukan epävarmaksi, koska onnistuneita suorituksia on tullut liian vähän. Tätä sitten lähdettiin korjaamaan ensin hihnan avulla, joka toikin hyvää draivia ja auttoi selkeyttämään treeniä. Tätä tehtiin jonkin aikaa ja tällä saatiin aloitus vahvemmaksi. Sitten siirryttiin treenifokus loppupäähän. Tätä tehtiin siirtämällä palkkaa sivuun ja toisaalta palkkaamaan myös seuraavan esteen jälkeen. Laitettiin siis hiukan selvempi haaste, jotta saadaan selvemmin kerrottua mitä oikeastaan halutaan. Nyt sitten viime torstaina tehtiin treeni, jossa kiskaistiin kepit keskelle hallia ja eri esteitä siihen ympärille niin, että saatiin erilaisia sisäänmenoja jatkoja ja puolia vaihdeltua näppärästi. Pahkis missasi yhden sisäänmenon. Sekin oli minun oma syyni, mutta treeni oli siis tuottanut erittäin hyvää tulosta. Sisäänmenot olivat vaikeita: vauhdikkaita ja tiukkoja. Ulostuloissa oli aina joku este imemässä pois kepeiltä. Hyvä treeni. Eli kepit näyttävät nyt jo paremmalta.

Nyt oikeastaan esteosaamisen puolella seuraavana työn alla on keinu ja puomi. Pahkis kyllä osaa suorittaa molemmat, mutta nyt olisi tarkoitus parantaa niitä. Keinu on mielestäni nyt hyvä. Sen suoritus vaihtelee, mutta annan nyt Pahkiksen itse opetella ja prosessoida sitä. Puomilla ongelma on se, että Pahkis hiukan hidastelee ylösmenolla. Tässä mielestäni Pahkis ei ole vielä aivan satavarma kumpi este on tulossa ja siksi hiukan jännäilee ylösmenoa. No ei se nyt huono ole, mutta tiedän mitä siltä haluan ja mihin Pahkis pystyy ja siellä ei siis vielä olla. Toisaalta myös alastulon haluan vielä nopeammaksi. Pahkis pysähtyy kontaktille aina eikä varastele. Se saattaa pysähtyä viitisen senttiä liian alas ja pikkuisen liian aikaisin alkaa jarrata. Teen nyt niin, että palaan perustreeniin. Otan kontaktipalan ja vahvistan taas kontaktia. Haluaisin niin, että voisin Pahkiksen käskyttää vielä kontaktille kontaktiasentoon - von tätä sitten hyödyntää myös treeneissä. Täytyy pitää mielessä, että en halua luoda mitään painetta Pahkikselle tuossa alastulolla vaan enemmän vielä halua mennä ja olla siellä.

Lähtöjä pitää parantaa. Sit siis treenilistalla kanssa.

Tottispuolella on taas menty mukavasti eteenpäin. Seuruutuksessa pientä poiktusta ollaan korjailtu ja menetelmämme tehoaa. Seuraavaksi sitten kohdistetaan fokus ajoittaisiin pomppuihin ja yritetään saada Pahkis lukemaan käännökset oikein ja oikea-aikaisesti. Eli siis keskityn itseeni. Käännökset luettaviksi ja sellaisiksi, ettei niitä tarvitse epäröidä.

Noudossa ollaan taas pieni askel pidemmällä. Pahkis on vielä hiukan epävarma pidossa, mutta viime treeneissä kokeilin hiukan sitä siitä kieltää ja tämä tehosi. Samoin tein tiukensi otteen ja pääsin mukavasti palkkaamaan. Eli nyt vahvistetaan tuo loppuun niin lopetus on sitten kasassa. Sitten keskitytään tarkemmin nostovaiheeseen ja sitten lisätään variaatioita, jottei hommasta tule liian monotoonista.

Pahkis nyt pitäisi vaan ilmoittaa ekoihin kokeisiin ja pistää paikallaolo tehotreenin alle. Ainiin hyppyestekin pitäisi Pahkikselle näyttää :D Se on tarkoituksella jätetty pois, koska en usko että siinä menee kahta treeniä kauempaa kun se on kasassa.

Nyt lenkille koirien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti