tiistai 19. huhtikuuta 2011

Reppana

Pahkis on. Se yrittää niin hirveästi olla kaikkea, mutta sitten se ei kuitenkaan ole. Ehkä vähän hankala selittää, mutta raasureppana se on. Seurailee kaikkialle ja vaikka väsyneenä. Pakko on liikkua perässä ja olla ulottuvilla. Se tulee jalkoihin maate ja laittaa pään jalkani päälle vaikka vain hetken seisoisin paikoillani. Se haluaa laittaa pään kaulalle ja pungertaa. Reppana.

Reppanan kanssa käytiin viime perjantaina epävirallisissa ja tultiin mölliradalla kakkoseksi ihan nollalla. Parasta oli se, että rata meni juuri niinkuin olin sen suunnitellut. Erityisen hyvältä se tuntui myös siksi, että juuri edelliset harjoitukset olivat menneet aika penkin alle. Toinen pyrähdys samalla radalla ei ollut hyvä: ohjaukseni oli huonoa, mutta ehkä siksi, että olin ajatellut keskittyväni kontaktien suorittamiseen hyvin ja oikein tällä toisellakin kerralla. Sen se teki ja olin siihen tyytyväinen.

Eilen oltiin sitten Zeljkon koulutuksessa ja taas sai hyviä ajatuksia. Sain enemmän ymmärrystä siitä miten reppana menee ja poimii hyppyjä lähietäisyydeltä ja miten ja millä se missäkin tilanteessa sitten kääntyisi. Tuo on itselleni vielä epäselvyyden aihe: milloin kääntää, jarruttaa ja milloin reppana tulee ja poimii omalla painollaan esteitä. Milloin sitten taas hiukan avustaa irtautumaan. Hankalaa.

Pihakausikin on nyt avattu. Treenailin tuossa muutama päivä sitten jarrutuksia ja muita pikku juttuja. Mukava tehdä tuossa rauhallisessa ympäristössä ilman aikakiirettä. Voi itse miettiä ja järkeillä. Epäonnistua ja onnistua ja sitä kautta oppia.

Ojakepistä allikkoon. Hassua mikä auktoriteetti tuollaisella ojakepillä reppanaan on. Olen joskus aiemmin käyttänyt risua tai keppiä reppanan pitämiseen takanani. Ei tietenkään lyömällä tai hakkaamalla, vaan korkeintaan kevyesti koskettamalla ja sitä kautta estämällä. Eilen sitten hallilla näin ojakeppejä lojumassa ja otin siitä yhden käteeni. Eihän sitä tarvinnut kuin näyttää niin reppana tuli takanani halliin ja odotti nätisti. Ei meuhkannu eikä reuhkannut. Kovasti kehuja tuosta. Tein hommaa vielä niin, että laitoin kepin sivuun ja sama homma. Tuokin näytti toimivan hyvin. Mietin josko tuota samaa voisi soveltaa lähtöön. Täytyy ensi kerralla kokeilla josko tuon avulla saisi paremmin kerrottua mitä reppanalta odotetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti