keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Askel #1 eli Tävlingsrapport

Noniin. Nyt se on sitten tehty. Ensimmäiset viralliset kisat käyty. Ei se mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta olen kuitenkin tyytyväinen. Tässä kisoista hiukan tarkemmin.

Lördag

Eli tarkoitus oli lauantaina vetäistä kolme rataa, mutta perjantai ilta ja lauantain sääennuste antoi hiukan huonoja merkkejä. Varsinkin kun radat olivat nurmikentällä. Lauantai aamuna vettä ropisi edelleen ja odottavaisin tunnelimin suunnistettiin kohti kisapaikkaa. Kisapaikalla olikin sitten se ensimmäinen yllätys, joskin tavallaan sitä osasikin odottaa. Hyppyrata näytti tältä:ja agilityrata tältä:
Eli radat olivat lähempänä mutapainikenttää kuin agilityrataa. Vähän aikaa tuumailtiin ja katseltiin tilannetta ja yhdessä tuumin Lauran kanssa todettiin, ettei tuonne kannata lähteä rikkomaan koiraa taikka itseään. Pahkikselta ei kysytty mielipidettä - se olisi kyllä arvattu. Jätettiin siis ensimmäinen rata väliin. Kisakirja saatiin muutaman jumppaliikkeen jälkeen tuomarin hyväksytyksi. Pahkis ei oikein aluksi tykännyt tuosta ruotsalaistuomarista sadetakkeineen ja lukulaitteineen.

Odoteltiin toista rataa ja keli vain säilyi huonona. Sade oli jossain vaiheessa kyllä lakannut, mutta mutainen maa ei vettä imenyt yhtään ja lammikot vain lojuivat kentän pinnassa. Jätettiin siis toinenkin rata väliin. Tässä vaiheessa suomea puhuva kuuluttajasisäänheittäjä totesi meille, että hienoa, että joku ajattelee asiaa koiran kannalta ja uskaltaa jättää radat väliin. Olisihan siellä hitaalla rauhallisella koiralla voinut mennä, mutta Pahkis "V***u mähän meen täysiä" menisi todellakin täysiä. Mudassakin. Parempi siis tarjota pojalle kunnon pito ja koirille kun ei vielä Mudrockkeja ole saatavilla. Toisaalta eivät nekään tuolla hyvin pitäneet.

Kolmaskin rata jätettiin suosiolla väliin ja päätettiin keskittyä seuraavan päivään.

No kävin kyllä Pahkikselta salaa Jipon kanssa juoksemassa kolmosten radan. Meinasin pannuttaa jo rataan tutustumisessa ja muutin hiukan suunnitelmaa, jotta sain itselleni pehmeämmät linjat. Itseasiassa se oli muuten ensimmäinen kolmosten kisarata, jonka olen suorittanut. Hyllyhän sieltä tuli kolmella kiellolla kun Jippo ei oikein irronut hypyille. Noh, mutta rata oli ainakin omasta mielestä muuten ihan hyvä ja varsinkin kun treenit rajoittuivat yhden verkkahypyn pyörittämiseen hetkeä aiemmin.

Lauran blogissa on tarkempaa kertomusta heidän kisoistaan.

Söndag

Tuo sadehan loppui sitten lauantai iltapäivän ja illan mittaan joten sunnuntaina päästin sitten jo kisakirjaa pidemmälle. Ratakin oli järkevämpi kuin lauantain radat, mutta nurmi oli vieläkin liukas, mutainen ja märkä. Rata oli kuitenkin profiililtaan sellainen, että päätin tuon käydä sitten kiskaisemassa. Ei se nyt ihan putkeen omalta osaltani mennyt, mutta tulipahan meidän eka yhteinen ihan ikioma hylly. Pahkis meni juuri sinne minne sen ohjasin, eli ohi parista esteestä. Toisen otin lennosta uudestaan ja Pahkis suorittikin sen pikku kylkimyyryn kautta. Kontaktit Pahkis teki hyvin, mutta varasti A:lta, joten lopetin jo hyllytetyn radan siihen. Kepit Pahkis haki hyvin - niistä olen sangen tyytyväinen.

Täällä on tuosta radasta video.

En osannut lukea rataa. Tuo ensimmäisen valssin aloitin liian aikaisin ja annoin aivan turhaa käskytystä. Pahkis teki juuri niinkuin olin sen opettanut. Minä vain en tällä kertaa osannut. Tuo muurin jälkeinen hyppy oli myös selvä oma kämmini: en osannut linjata tuota oikein, enkä ymmärtänyt koiran näkevän tuon A:n suoraan muurilta. Enkä siten siis kertoa tuota hyppyä, joka ei taas ollut koiran linjoilla. Eli opetus on yksinkertainen: opettele lukemaan rataa. Toinen seikka mikä paljastui videolta on se, että Pahkis ei osannut hakea hypyn ponnistuskohtaa oikein tuossa putken jälkeisellä hypyllä. Täytyy siis treenata tuollaisia kohtia ja erilaisia välejä. Toinen seikka kaikkien muiden treenattavien seikkojen seassa on tuo mitä tapahtui kepeille menossa. Eli käskyttäessä hypystä seuraavaa estettä ennen hyppyä Pahkis helposti pudottaa riman. Täytyy siis harjoitella noitakin. Täytyy vielä mainita että en ollut ihan sataprosenttisesti mukana. Ehkä sää, ehkä mää - en tiedä vielä, mutta ensi kerralla ollaan takuulla kartalla.

Mutta seuraavat koitokset onkin sitten jo reilu viikon päästä Stadi Gamesissa. Sitä ennen muutamat treenit. Katsotaan miten siellä menee - josko päästäisiin jo ihan vaikka maaliin saakka :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti