maanantai 24. kesäkuuta 2013

Isompi Huh huh!

Juhannus meni hyvässä seurassa Tuorlassa Juhannuskisoissa. Tuloksilla ei tällä kertaa mässäilty, mutta draamankaarta oli ihan riittämiin. Pahkis meni A:lta pussiin tapansa mukaan täysi hönkä päällä, kuului pamaus ja Pahkis kolmijalkaisena huutaen ulos toisesta päästä. Siinä muutamassa sadasosasekunnissa kerkesi kyllä miettiä kaikenlaista - sen verran pahalta se huuto kuulosti, eikä Pahkis ole koskaan tuolla tavalla huutanut. Pelkäsin pahinta.

Saatiin Pahkis kuitenkin heti maate radalle ja siinä nopeasti tarkistettua, ettei mitään ulospäin näkyvää tai nopeasti painellen kipua aiheuttavaa näyttänyt olevan. Pahkis myös rauhoittui melko nopeasti, joten otin sen kantoon ja siirryttiin radalta varjoon teltoille. Onneksi myös saimme jo radalle ja teltalle järjestäjiltä kylmäpakkauksia niin saatiin vamman hoito aloitettua heti.

Ensimmäisen kylmäyksen jälkeen koitettiin miten Pahkis jalalle varaa ja hyvinhän se sille tuntui varaavan. Liikkeessä ehkä pieni epäpuhtaus, mutta ei mitään isoa ja selkeää. Lisää kylmää ja välillä vähän liikettä, jotta muu kroppa palautuu myös.

Kotona sitten kävin Pahkista vielä tarkemmin läpi ja karvojen seasta löytyi parin millin reikä, jonka ympärillä ihon hankauma. Tämä siis lavan reunan kohdalta eturinnassa. Liekö tullut suorasta törmäyksestä vai liukastumisesta ja siitä pussin pohjaan osumisesta.

Mitä oikeastaan tapahtui? Sitä tarina ei kerro. Jotkut sanoivat, että olisi oikea etutassu mennyt pussin suun alle ja siitä sitten taittunut väärinpäin. Toisaalta videolta kun katselin tuota tilannetta, niin laukan vaihe sisäänmenossa oli sellainen, että siinä oikea etutassu olisi mennyt hyvin pussin sisään. Olisiko sitten vielä lyhentänyt tuon askeleen, ei voi tietää. Tapaus on videolla, mutta se näyttää ja kuulostaa sen verran iljettävältä, että sitä en julkaise. Tuo lavassa oleva vamma jotenkin vaikuttaisi siltä, että oikea etutassu on syystä tai toisesta lähtenyt alta ja sen myötä sitten Pahkis on tömpäsähtänyt eturinnalleen pussin pohjaa vasten. Niin tai näin niin onneksi mikään ei tuntuisi olevan pahasti rikki.

Onneksi keskiviikkona on aika osteopaatille niin saadaan paremmin tsekattua Pahkista läpi. Nyt kuitenkin Pahkis vaikuttaa täysin normaalilta - levossa mennään jonkin aikaa joka tapauksessa: melkoinen tälli se kuitenkin on ollut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti